Soorollidest, INIMENE (mees/naine), 04.08.2018, (silver)

lmselt liigub nii mees kui ka naine oma valitud rajal, parimal juhul südamega rajal, kohtudes alaliselt muutuva soorolliga, mis on otsekui rõivaks tema inimlikule, igikestvale tuumale.

selle rõiva, soorolli olemus, fassong on ajalises muutuses nagu moevoolud muudavad pealisrõivaste lõikeid ja värve, nii ka ühiskonna muutuses ilmnevad soorollide trendid - tavaliselt on need ikka pikemad kui hooaeg (taevas olgu tänatud :D).

Aga, me astume ajastusse, mis esitab vbl uue kirjelduse mehele ja naisele ja see tuleb alles valmis luua ning selles on mehel ja naisel kaasvastutus - inimestena.

vbl on vaja veel tuliseid vaidlusi, ehk lahinguidki, taplusi ja kõrgeid tundeid ning üllaid vaateid, õndsust, meeletut kirge, üks olemist - et mõista mehe ja naise mustritevälist olemust!

nimetan ürgmeest ja ürgnaist igavikulisteks praeguteks. ürgsuse esile toomine on juurte tundmise mõistes oluline, kust ma tulen. sellest võib tuleviku mustreid ilmneda. kuid ürgsuse rõhutamine võib pimestada või ähmastada, sest aegade muutudes tõusetub inimeseks olemise tähendus nagu välised, maailma avardumine ja sellest tulenev tajumuste muutus, annavad oma osa uueks "trendiks"

aga kui ajastud vahetuvad? kui vana vundamendina on kitsas. vundament on laensõna, inglise keeles - the foundation - vundament, alusmüür. oluline on teada sõnade algust, põhjust, nii saab nende tuleku vajaduse selgemaks

tuleb küsida, mille jaoks alusmüür on laotud, millega on meheks, naiseks olemine defineeritud, mis on eesmärk, vajadus?

uuel ajastu võib ilmneda, et alusmüüre on muudkui teineteisepeale laotud ja laotud ja laotud... ning tegelik tuum/ruum - mina kui INIMENE, jumalik olend, on marginaliseerunud soorollide moeshõus. ja võib vägagi olla, et alusmüüride jadas on tegelik, algne tähendus muutunud, millekski, millel pole uuega erilist pistmist, sest siis oli siis ja nüüd on nüüd ja tuleb see, mis tuleb...

kõigepealt on eneses kohalolu ja jõu ja armastuse tajumine, kogemine, omaksvõtt ja lõpuks - realiseerimine selles kostüümis, mille oleme enesele valinud (saanud - kuidas keegi näeb) - olema MEES või kõik see, mis jääb INIMESENA siinpool väljapoole teda - NAINE

need kes on näinud, kogenud oma sügavaimat alget, teavad, et sootunnused on 3D kingitus, selle praeguse teekonna kutse, väljakutse, õnnistus, nuhtlus - kuidas see siis parasjagu tundub.

kõike pole võimalik mõista, pole võimalik teada, kuid on võimalik kogeda ja või mittetegemises olla

Mees, on mees on MEes on mEES.

kas keegi on mõelnud, kuidas sõna mees on eesti keelde sündinud?

võib see olla, et sõna mees tähistas seda, kes pidi ees minema - mine ees, m-ees

Naised räägivad enda eest ning kui see pole hala või enese upitamine, kuuleb seda mees ja võtab teadmiseks selle osa, mida ta õpib veel tundma.

12.01.2020

https://alkeemia.delfi.ee/suhted/armastus/viktoria-raidos-perekonnas-olgu-esikohal-mees-ja-naine-seejarel-nende-suhe-ja-alles-siis-lapsed?id=88589077

Kommentaarid