10.03.2014, MAIA, üks, seitsmest õest, plejaadist, kes oli Pöialliisi, (silver)

PÖIAL-LIISI


siin on see pilt
unesnähtud tilluke naine kasvas õiest. ta ei tutvustanud ennast. silmasin ja kutsusin ta enda juurde ning ta tuli rõõmsal meelel, jooksuga. ulatas mulle käe, et toetuda. tundsin heaolu ja usalduse tunnet.

Ütlesin talle, et tule mulle naiseks, mispeale tema ütles, et on veel väike. välimuselt tundus, et ta on umbes 11 aastase tüdruku kasvu. mõtlesin, et ta kasvab veel...

käisin korra ära...

järgmine episood - ta astus välja avanenud uksega ruumist. panin tähele, et nüüd on ta täiskasvanud naise kehaga. ei kõhn ega tüse, punapea ning teda oli hea vaadata.

teadsin, et see on tema. kuskilt tuli teave, et ta on tuhandeid aastaid vana ja et kui me reaalis kohtume, annab ta sellest mulle teada, et ma olen nüüd su  juures ja, et ärgu ma enam nüüd sellepärast enam muretsegu.

mu meel oli rahus ja rõõmus ja keha erk ning erutusootel. temas oli seda iginaiselikku, mille teadsin enda jaoks olulise ja tähtsa olema.

****************

Tuntud muinasujutus pöialliisist, sai ta jutu lõpuks omale nime, Maia...

ja kusjuures on teda kujutatudki punaste juustega.

Maia oli antiikmütologias Hermese ema, Zeus tema isa. MAIA (Zeusi naine, Hermese ema), üks, seitsmest õest, plejaadist

hommikul tööle minnes nägin uusi tee ääres kuulutusi, mis olid üleöö üles seatud: 
Kaubamajal ilmus uus kaubaleht: MAIE

Kommentaarid

  1. vikipeediast loen: Hermes ('piirikivide hunnik') oli vanakreeka mütoloogias rändurite, lambakarjuste, maismaarännu, kõnemeeste, kirjanduse, kavaluse, luuletajate, spordi, kaalude ja mõõtude ning varaste jumal ja jumalate sõnumitooja inimestele. Sümboliteks olid reisikaabu, tiivulised sandaalid, heeroldikepp.
    Hermes oli Zeusi ja nümf Maia poeg. Ta oli ka psühhopomp (hingede hauatagune saatja), mistõttu teda kutsuti ka Psychopomposeks ('hingede juht').

    VastaKustuta
    Vastused
    1. veel lisanduseks, sealt samalt vikipeedia lehelt:

      psühhopomp Hermes viis äsja surnud hingi allilma Hadesesse. Samuti tõi ta elavatele surelikele unenägusid.

      Kustuta
    2. inglise keelsest vikipeediast:
      He may be a representation of the syncretic combination of the Greek god Hermes and the Egyptian god Thoth.[1] In Hellenistic Egypt, the Greeks recognised the congruence of their god Hermes with Thoth.[2] Subsequently the two gods were worshipped as one in what had been the Temple of Thoth in Khemnu, which the Greeks called Hermopolis.[3]
      Both Thoth and Hermes were gods of writing and of magic in their respective cultures. Thus, the Greek god of interpretive communication was combined with the Egyptian god of wisdom as a patron of astrology and alchemy...

      Kustuta

Postita kommentaar