3.02.2009, uni SOKUST, Aegipan, Püütia, Attis... Virtsu

3.02.2009; 20:53
3. veebruar 2009. a.
20:53
Vahepeal on igasuguseid unesid olnud.


Paanist
Täna öösel nägin sellist und, et kõndisime nagu mu enesetundest näis, sõpradega Virtsu ambulatooriumist mööda ja siis sealt metsavahelt läbi, Tallinna maantee suunas. Mina lendasin sõprade kohal ja hullutasin, lollitasin oma lennutrikkidega, nagu mul viimasel ajal on meeldinud eputada...

Tõusin metsa kohale ja siis tuli midagi ette (lagi või traadid, nagu need koguaeg on seganud) mispeale laskusin tagasi metsa vahele, alla tee peale ning hakkasime juba suure tee äärde jõudma. Seal kraavivees nägin sokku liigutamas. ta oli ilmselgelt hädas

Läksin ja tõmbasin ta välja.

Sokk oli üpris viletsas seisus ja niru välimusega ning ta silmadel oli justkui kae. Ütlesin ühele sõbrale, kes tundus justkui sõnu lausuda oskavat nagu teadmamees või nõid, et segagu rohi valmis ja puhastame silmad. 

Ise hakkasin soku nägu ja külgesid puhastama

Natuke tuli ta kasukast villa lahti, mis oli nagu vati moodi. lahti tulnud karva, villa alt tuli välja purpurpunane kasukas mille peal olid valged kirjad ei mäleta, kas olid need mingid mustrid või olid mingid märgid. 
puhastasime tema kasukat ning tasapisi puhastades hakkasid ka soku silmad puhtamaks minema ja korraga kuulsin, et ta kõnetas mind.

Pythia
Sokk soovitas mul tema seljast võtta villa ja leotada seda millegis ja siis veel millegis…!?

Veel rääkis ta midagi olevikust ja siis rääkis ta ka tulevikust. Sain aru et ta on nagu oraakel. Hommikul meenus mulle püütia oraakel. Mida ma mäletan, ta ütles oli, et (ja mulle tundus unes, et midagi minu ja Terje loo asjus), sellel lool on järg, et see pole lõppenud ja sellest jäi selline optimistlik tunne... Hommikul ärgates olin ärevuses.

****************************************'



leidsin sokust vikipeediast sellise info: (Attis jäeti imikuna maha Gallose jõe pilliroogu).
ATTIS was a Phrygian vegetation god, the consort of the great Mother Kybele (Cybele). He was forced by the goddess to castrate himself in a mad frenzy as punishment for his infidelity. Initiates into the eunuch priesthood of Kybele, called the Gallai, re-enacted the myth with their self-castration.
Attis was closely identified by the Greeks with Iasion, consort of the Great Mother in the Mysteries of Samothrake. His story was also the likely source for the Greek tale of Aphrodite's love for the youth Ankhises on Mount Ida in the Troad.
PARENTS
(1) GALAOS (Pausanias 7.17.8)
(2) NANA impregnated by an almond from the tree which grew from the severed genitals ofAGDISTIS (Pausanias 7.17.8)

Antiikajal oli Delfis maa sees lõhe. Preestritar, keda nimetati püütiaks, istus kolmjalal selle lõhe kohal. Pärast Kastaalia allikas suplemist, enda pärgamist loorberilehtedega ja püha loorberi lehtede söömist istus ta kolmjalale, hingas sisse uimastavaid aure ning läks transsi. Tema nägu muutis värvi ja ta häälitses oiates ja kaeveldes. Tema silmad sätendasid ning suu vahutas ning selles seisundis tõi ta kuuldavale mõned seosetud häälikud. Preestrid kirjutasid tema imelikud häälitsused hoolikalt üles ning panid need värsivormi. Värsid anti Apolloni ilmutusena neile, kes olid tulnud oraaklilt nõu küsima. Värsid sõnastati nii, et neil oleks mitu tähendust.
Sageli vaieldi oraakli õige tõlgenduse üle, kuid kui toodi uusi ande, võidi oraaklilt saada täiendav kuulutus. Näiteks enne Salamise lahingut ennustas püütia algul hukku ning hiljem, etateenlasi võib päästa "puust müür", mida tõlgendati siis kui laevu.

The goat-god Aegipan was nurtured by Amalthea with the infant Zeus in Athens. In Zeus' battle with Gaia, Aegipan and Hermes stole back Zeus' "sinews" that Typhonhad hidden away in the Corycian Cave.[18] Pan aided his foster-brother in the battle with the Titans by letting out a horrible screech and scattering them in terror. 

Kommentaarid