Rahvas on oma Kuningat väärt (silver) 16.07.2016 (pärand)

Rahvas on oma Kuningat väärt,
muutub rahvas nii ka kuningas.

kui kuningas armastab
oma maad ja rahvast
nagu ise-ennast...
armastab rahvas teda aegade lõpuni

(ja kuningas on oma rahvast väärt - 
rahvas on oma kuninga nägu...)

mõtteid riiklusest praeguses võtmes

Sumerite "kuningate loetelu"
Riiki tuleb edendada nii, et see võimaldab praeguse/kehtiva süsteemi kokku varisemisel, vajadusel autonoomselt edasi toimida. kui elu tagavad veenid ühendavad meid välismaailmaga, siis võib riik leida end olukorras kus veenide läbi lõikamisel on riik korraga elutu ja immobiilne.

Ääremaad riigis tervikuna, tuleb asustada, ääremaadele elu tagasi luua, siis saab riik tugevaks ning sõltumatuks. Kui riik on linnastunud, siis see sõltub välismõjudest... eriti kui oma elu tagavad süsteemid on hukka lastud ja kogu linnasüsteemid on võõra vereülekandega seotud. 

kui ääremaad on tugevad, eluvõimelised võib nii olla, et riigil kaitsedoktriiniks vajadust polegi, sest ta on väärikas ja tegus naaber.

riigi tõsidus võimaldab kõrkusega vastuolust veatult välja tulla, samas kõrkusega kõrkust võita on tulutu, siin võidab vaid väärikuses toimimine

juhtimine ja oma elu üle otsustamine tuleb viia madalaimale võimalikule tasandile. praegu riik otsustab ning kohalikud peavad otsustega elama. vabasta ääremaad maksudest ning kehtesta kümnis, püsivad kõik arengus ja viljakuses.

praegu juhitakse ministeeriume nagu täidesaatva tasandi üksusi, kes rakendab plaane ja teeb järelvalvet, samas kui ministeerium peab olema riigi aju, ministeerium peab mõistma riigi elu spetsiifilisi aspekte, mis teevad inimeste elu rõõmsamaks, kergemaks ja kaunimaks - see saab olla riigi ainuke eesmärk. kõik ülejäänud on kõrk võimuahnus. Andke kohalikele voli ennast majandada ja korraldada, vabastage nad maksudest ja vaadake kuidas maa hakkab õitsema... võib olla uut moodi, võib olla isegi rahavabalt!!!

Andke inimestele voli elada ja otsustada, hoidke linnad süsteemi kontrolli all ning saavutate õige pea, et inimesed pöörduvad äärealadele ja need, kes jäävad linna tunnevad selleks sobivust ja kindlust, linnades toimib süsteemi alalhoidmiseks vajalik ning seal on alati piiratud aeg ja alati piiratud ressurss ... alati, sest linnades tiksub kell ... mida enesetähtsam linn, seda kiiremini aeg selles tiksub nii, et sekundeid aetakse lõhki, et jaguks.

Meil on vaja lõpuks ärgata, et Lääne mõtteviisi üleliigset mõistust peatada. Õppige Ida uuesti tundma, sest ta võib ootamatult nõukas naabrimees olla ja tal on alati uudne, teistsugune vaatenurk, sest Ida energeetika on teistsuguse ülesehitusega, Elus ja Südamega. Lääs on Pea... vaevalt ta oma Südame puudumist tunnebki. ühendage mõistus ja süda - tarkus ja tunded!

Meil on piirirahvana au õppida tundma oma Ida ja Läänt, sest siin on nende kokkupuute joon - meis eksisteerib Ettearvamatu Südamega Ida pool ja Pragmaatiline, Mõistlik Lääne pool. Tasakaal nende vahel loob ja hoiab tasakaalu riigis.

kardame riigina keskvõimu käest ära anda, sest pole eriti kindlad kas suudame siis riiki ikka edasi juhtidagi. riigimehelik tarkus on  kõrge väärtus nagu ka Elus Visioon.

Tooge inimesi sisse nii, et rahvuse endeemiline piir on kaitstud ning assimileerige uued siin, hoiduge rahvuskommuunidest. segage verd. targa juhtimisega rikastab see riiki, kultuur muutub mitmekesisemaks ja elavamaks - riik saab sellest vaid tarkust ja väärikust juurde.

Me oleme Läänega saanud ülihästi hakkama, sest meil on kogemus võimeka Idanaabriga, kes võimaldab meile enese tundmaõppimist, iseseisvaid otsuseid tegema - mida ja kuidas tegelikult suudame!? on sügav illusioon, et kuuludes kusagile sõjalisse liitu, mida juhitakse maade ja merede taga, aitab meil paremini elada.
OHUKS oleme me siin ise-endale.

mis iganes jõukatsumine siin ka toimub on Eesti kõige viimasem põhjus, mille pärast kähmlust peetakse, sest see pind siin on ainult malelaud. aga inimesed Eestis reaalsed, kes kähmlusesse tiritud. Suurte jagamised toimugu nende endi vahel, pole põhjust anda oma maad kellelegi odavaks platsdarmiks... isegi kui tundub, et see on kindel ja lihtne... konks on kusagil mujal. puhver-tsoon olla on vilets riiklik korraldus.

nüüd on meil võimalus luua riik kahe tarkusega, mille oleme saanud: Läänest saadud tarkusega ja Idast saadud tarkusega. Oskame need ära tunda?

Riik ei ründa, aga on valmis oma terviklikkuse kaitseks. uuenenud strateegiad on väljamõeldised nagu ennetav kaitse jms - need on kõrkuse sünnitised, et kehtestada oma jõudu. Riik ei sõdi vaid hoiab rahu ja edenemist. Ükski riik ei peaks toetama kampaaniat kellegi teise riiki tungimiseks, et "korda luua" ... teine riik on nagu perekond... kas teise perekonna siseasjadesse sekkumine on eetiline või vajalik?

Lääs vallutab meid peibutustega "heast elust", nii me seda oma hea elu saavutamise tööka toimetamise tagant ei märkagi, täname veel pähe pandud "päitsete" eest, rõõmustades Lääne kiidusõnade eest. Kuid miski siiras ja südamega on kaduma hakanud... et sündida seal kuhu praegune riik ei ulatu

Veame suure õhinaga "oma vankriga", maa väärtusi võõrsile. Aga kas peaks?

me oleme unustanud elamise kunsti ja näeme ning õpime vaid raha tegemise kunsti. me pole praegusega muud õppinud kui et raha eest saab üsna paljusid asju... aga seda me oleme koguaeg teadnud.

Inimesi ühendab koos tegemine, vaata laulupidu. See on hingepalsam! kanna hoolt kohapealsete hinge paisutavate seemnete idanemise eest, see rikastab riiki. 

linna erakapitali toetus äärealadele saab minna peamiselt (mida rohkem, seda tulemuslikum) heategevusse, nii on lootust millekski heaks. see võimaldab mõjualade tekkimist ja võimend(u/a)mist ohjeldada.

Õppige elurikkkust nautima ning seda mõistma, nii saavad kõik äärealad oma unikaalse näo. mõelge kui palju on Eestil erinevaid rahvarõivaid. meil on elurikkuse armastus veres, paisutame selle siis võimsaks ja vaimseks!

Eesti riigi jaoks vajalik tarkus asub Eestis. me pöördume välistarkuse poole, aga sellega pole siin eestis midagi teha. Kas me tahame standard olla või unikaalsus? me oma tarkust/teadust nagu ei märkagi. kuid kodune teadus peab elama, sest muidu see sureb ning me jääme pimedaks, sest välistarkus kehtib enamasti seal kus see loodud on...

Eesti teadus tuleb huvi tundma panna ja ta märkab Eesti vajadusi ning on võimas, sest temagi on maailma poole pööranud ning uut teadust ja kogemust saanud.


Kommentaarid