UneKaasrändurid (Heie)

Tegin siin 5 päevase kuivpaastu ja kahel viimasel päeval ja taastumise päevadel väljas ei käinud. Samuti on ööd ja päev vahetusse läinud. Nii et ärkasin täna õhtu 11 kanti ja läksin välja. Siin on tuulevaikne, selge ja külma -20. Tänav inimtühi ja kõik helid väga tugevad. Jäin vaatama puid ja taipasin, et lehtpuud on külmaga unenägemises. Ja kuidas neile meeldib see seisund kui on külm. Esitasin mõttes küsimuse, et millised puud on kõige enam ärkvel ka siin kui nad on seal. Ja vastus tuli nii kiiresti, et ma võpatasin. Võiks öelda, et KÕIK kased ja neid siin jagub, kõnetasid ühekorraga.  Ja sealt edasi juba endalegi ootamatult pakkusin ma end kaasränduriks nende unne. Ja tekkisid spiraalid, värvilised, kitsad. Nagu värviline traat, mis keerdus ja siis lahustunud energiaks, mis kiirgab ja sädeleb. Haarasin ühest kinni ja liikusin kiiresti kuhugi, kus oli geomeetria. Jälgisin neid kujundeid, neid liikumisi ja tekkis mõte, et kas seda omakeelde ka saab tõlkida või mingit sõnumit neist, mida sealt siia tuua. Ja mõttele tuli kohe vastus - Aseta pöidlad ja nimetissõrmed kokku, nii et käed moodustaks ühe tasapinna ja vaata tekkivast kujundist läbi. See on suurendusklaas ja "tõlkija". Tegin seda ja oma üllatuseks vaatasin läbi  Egiptusest tuntud silma, mis siis sõltuvalt sellest kuidas ma käsi liigutasin, nihutas keha erinevatesse asenditesse. Selles oli midagi nii tuttavat ja omast, tunne oli nagu oleksin oma kadunud töövahendi ülesleidnud. Hetkel kui ma siin kirjutan, on tuba neid spiraale täis ehk siis võimalusi. Külm kui veekristallide Pidu, mis võimaldab abivahendeid liikumiseks.


Kaske iseloomustab kergelt looritatud neidis, täis maagilist ja tervendavat väge. Kaske peetakse tamme naiseks. Kaske seostatakse Suure Ema ja tema viljakuse, loovuse , veetluse ja kaitsega. Keldid nägid temas Brigidit, tarkuse otsijate, tervendajate ja bardide muusta.  Ta oli valge valgusekandja neidis, kes muudab kevade künnisel päevad jälle pikemaks. Valguse puu meenutas Siberi rahvaid ja slaavlaste valget hingenaist.
Mõnikord abiellusid need neidised shamaanidega ja laenasid neile oma tiibu, mille abil nood pääsesid teistesse dimensioonidesse. Kask ongi shamaanipuu. Euraasia shamaanid ronivad mööda pühitsetud ja ehitud kaske üles ja käivad vaimude maailmas. Shamaanimaskid ja -trummi raamistik on kasepuust. 
Sinikka Piippo  "Taimede varjatud vägi"

Edit :  Kui olin selle kirjapannaud, tekkis tahe minna ja mõned oma kodulähedased Kased pildile saada. Statiivi pole ja välku ei kasutanud.



Kommentaarid

  1. Siin on sama kogemus https://www.tapatalk.com/groups/nagual/viewtopic.php?f=5&t=2927&p=2584&hilit=dreaming+trees#p2584

    VastaKustuta

Postita kommentaar