Šamaanitrummi rännak, unenäos. 20.04.2015 (silver)

Siseneme unenäos viieliikmelise seltskonnaga ühte elamisse (korterisse). kõik sätivad ühes toas ennast mõnusasti tekkidesse. tean, et on ka kõrvaltoad

Näen, et Heie võtab oma trummi välja  ja poeb sellega teki sisse. Lööb prooviks mõne korra ning ütlen - tuleb tasa lüüa, et ülejäänuid, teistes ruumides mitte segada.

Tasapisi hakkab trumm kõlama. Alguses ei leia rütmi, kord on see kiire ja siis jälle aeglane. Ühel hetkel hakkab see siiski elama ning mu tähelepanu siseneb tagasi minusse endasse.

Näen (see kõik toimub unenäos) kuidas mu vaimus hakkavad trummi helide edenedes, tekkima visioonid. Unenäos tekib teave, et niiviisi need siis ilmnevadki. Seepeale läheb silme eest segamini ning taastan endas vaikuse. Mingi aeg on tunnetan oma magajakeha silmi, mis on mingis asendis, fikseeritud. Ma „näen“ justkui kõike enese ümber, aga silmade asend on justkui jäigastunud, nagu taandunud kukla poole. See asend on nii erakordne ja veider, et hetkeks hakkab hirm, et need jäävadki niiviisi.

Mingi aja pärast taandus kõik ning trummi helid hakkasid uuesti kandma ning visioonid kujunema. Nägin seal mingeid maske, mingeid helenduvaid nägusid, maske, mis liikusid alt üles, st mina otsekui liikusin allapoole.

Liikusin oma unenäo nägemuses allapoole ja veel allapoole kuni peatusin kusagil koopas. Esmapilgul tundus see tuttav, ei äratanud kõhklusi …

Üks suur, pikka talumaja, selles olen korduvalt viibinud. Selle asukoht varieerub. Kord on see kusagil Kesk-Eestis aga enamasti on see Virtsus, nagu Maasi talu kohal. Selle kõikides tubades, mis on sisustatud nagu talule kohane, käib mingi elu.


Kommentaarid