Eesti kuhu lähed ja kuhu on võimalik minna... (silver) 11.07.2016

Eesti on teatud mõttes õnnistatud seisundis just selle kaudu, milline on ta meieni jõudnud ajalooga.

link, millelt pilti leida
Eesti on olnud riigivaba, aastasadu. võib olla, et nii ongi eestlasele parim, olla mitteriiklikus süsteemis või olla nii, et sel territooriumil kehtestub muude riiklik süsteem!?

Riik on süsteem - elav süsteem abstraktses mõistes, elav, mõtlev, valitsev, toimiv süsteem... (ehk on vajalik üles leida ka armastus Elu vastu, mine tea?)

on muidki võimalusi. üks võimalustest on näha edenemist uues suunas, mis toimib põhimõtte järgi: eeskuju tähendab näha võimalust ning selle järgi toimida endale parimal suunal. ehk kogemus integreeritakse, mitte kordamisse vaid uue loomiseks.

näen Eesti võimalust liikuda suunal, millest võib saada liin, mida siinses eluvoos soovitakse teiste rahvuste poolt järgida, sest see on uudne, milles areng võtab üles täiesti uudse joone, südame ja mõistuse koostöö.

kui teadus on inimkonna teadvuse edenemise, Elu teadvustamise eesliin - saada teadust, milleski, mis on valmis omaksvõtuks, teadvustamiseks, tavaeluliseks teadvuseks, siis riik on parimal puhul süsteem, mis põlistab teadust ja teadvust teadmuseks, toimib põlisväärtuste hoidjana

teadus - inimteadvuse uudishimulik ääreala

teadvus - igapäevases ilmnenud reeglipärasus

teadmus - fundamentaalne tõdemus, väärtused

need kõik võivad liikuda kuhu suunas aga tahetakse. neist saadav kogemus kirjeldab, kas need kolm toetavad või lagundavad Elurõõmu ja naudingut mida saadakse elamisest.
võib endalt küsida, kas need - hetke teadus, teadvus, teadmus seda toetab?

Siin avaldub unikaalne Eesti võimalus - saada teaduse, teadvuse ja teadmuse aktiivse dünaamika kandjaks.

nt riigi toimimisse integreeritakse teadlaste ja riigiesindajate rotatsioon - nii, et üks on teise institutsioonis uue teaduse looja või uue teadmuse kujundaja. teadlane, kes uurib inimteadvuse piirimail Elu ilmnemise saladusi, tõlgendab neid ajastu tõekspidamistesse, saab riigi edenemises kaasa lüüa, andes selle dünaamikale teaduse tõuke.

riigi esindaja, teadust tehes, uurib piirialasid pilguga, mis edendab riiki uudse kaudu.

loomulikult on mõttekonstruktsioonid, millega riiki korraldatakse üsnagi kindlad, sest need parimal juhul peavad tuginema tõdemusel, teadmusel... on see alati nii või juhitakse seda kellegi huvide määras - see on omaette küsimus.

kõik elualad on mõeldud Elu ja sellest sündiva mõtestamiseks, austamiseks ning toimimiseks. kui need omaette elama hakkavad, omas süsteemis, toimub eraldumine üldisest, luuakse justkui omaette kehtiv süsteem. Siiski toimib see Elus eneses. On siis eraldumine vajalik - ehk vaid Eluringi ära tundmiseks ja naasmiseks ühtsesse Eluvoogu.

Eestil on eelis, mida enamusel maailmal pole, ta on olnud riikide keskel, olemata ise riik. meil on kogemus, kuidas süsteemi mehanism toimib ning see võimaldab olemasolevalt kogemuselt liikuda olekus, milles meie, eestlaste energia saab end vabana, sõltumatuna tundes, liikuda suunda, milline riigina on alles sellesse maailma avaldumas.

Milline on Sinu Tee, Eesti?


Kommentaarid