25.03.2019 Eestlase suurpäev, vabadusse läbi katsumuse (silver)

tänane päev on eriline!
pildi kodu
olen korduvalt mõelnud, väga palju tegelikult, selle küüditamise teise tahu kohta, mis jäänud justkui valu ja kibeduse varju.

eestlast küüditati -tõeliselt emotsionaalne, valus sündmus: meie omased kisti kodudest, ettekäänetel, süüdistuste, ärapanemise, kättemaksu aga enamasti lihtsalt rumaluse tõttu.

ja pealegi, tegi seda ju meie endi veri - eestlase veri.

Kes saadeti?

Kõige ettevõtlikumad, teokamad, vaimsemad, need kes kindlasti tahavad Elus teostuda, hakkama saada....

vbl selleks, et saaks hakkama saada need, kel oli kahtlused elus hakkama saamisega, kes jäid maha "reetmises" ja "rumaluses"...

aga vbl saab seda näha, et nad võtsid endale võimaluse jõuga... aga selles on ka tänulikkuse potentsiaal.. lõppkokkuvõttes sai lähetatud ja mahajääjad uuesti kokku, et tõdeda - Eestimaa on üks ja eestimaalaste maa!

Eesti ajalugu tunneb ka väljarände etappi varasemast perioodist, ka Siberisse, avarusse, uut ELU kogema ja looma uut kodu uude elusse.

See oli unistus VABADUSEST, ENESEMÄÄRAMISEST. Julgemad ja ettevõtlikumad seda teostasid

ja siis eestlase tugevus ja oskus keskkonnaga toimetada, seda teadmist vajas Siber.

Kui võtta valus emotsioon sellest, siis see kogemus, mille said välja-viidud, välja valitud... (jätame veelkord need valusad aspektid kõrvale), siis see mis meie esivanemad Siberis said, on olnud erakordne ja Suur.

kibedus ja valu võivad lahkuda ning alles jääb erakordne kogemus, mis on suguvõsade kaupa legendidesse jäänud, sellest JÕUST, mis inimese sisemusest avaneb, eestlase jõud ja eneseusk seista vastu suurele Elule ja võita oma koht maailmas.

selline mõte.

Sest see võib olla eestlasele ka edulugu, tõeline SUURE ELU loomise edulugu!

Kommentaarid