(Saladus) avaneb aeglaselt... 15.10.2019

Pildi kodu
On oluline teada ja eneses, kogu ilmas, jõuda äratundmisele sellest, kes ma olen. Filosoofiad ja õpetused tegelevad enesetarkuse kultiveerimisega nagu tublid põllumehed. Mõistusele hea ja loob ka enesetunnet.

veelgi põnevam on lugu religioonidega, mis ajaloo draamalaval, siin ja sealpool maailmas Olemise kõrgeimat mõtet, tähendust, on püüdnud tabada. (ikka veelgi püüame seda tabada).

religioonidega on nagu muude inimtarkustega. tuupimine, pähe õppimine on hea mehaanika loomeks. tean kuidas instrumente käsitleda, sest ka inimkeha, selle mõtete, emotsioonide jms on peenistrument. nii põnev, et inimene on praeguseks jõudnud tehis-intellekti kujundamiseni. Inimene soovib teha Looja tegusid, aga ennast peab kaduvaks lihakehaks.

ei tea miks?

siiski, võttes hetk aega ja teadvustades seda, et kõik maailma õpetused, tarkused, filosoofiad, religioonid, kõnelevad millestki, mis on kõige loodu Looja, tema - kuskohalt kõikolev on kuju ja kestuse saanud.

Oleva dünaamikate järgi on võimalik tajuda, tajusid on võimalik teadvustamise järel sõnastada kui pakub huvi. Oleva dünaamikatest võib järelduda Looja rikkalik loomus. Kõiges on Looja kohalolek ning see on tunnetatav iseoma loomupärase oskuse järgi. Looja energia on tajuteadlikkus, erineva sageduse, lainepikkkusega.

tänapäeva kvantfüüsikud on korduvalt imestunud, et reaalsuse kujunemine on inimteadvustamise, taotluse juhtimise mõjusfääris. Oleva füüsilise, keemilise kirjelduse loomine on nähtava kirjeldus, vajalik ja otstarbekas. Kõike nähtavas pole, sest miski jääb väljapoole praeguse haaret. Iga protsessi, iga elemendi, iga subjekti, objekti, mida silm näeb, käsi katsub, mõte harutab... igaüks neist on teadvus. nende objektide teadvuse elustab inimene oma kohalolus ja teadvustamises.

Saab võtta endale aega, et hoomata väljendit, et kõik hakkab elama inimese kohalolus.

tuleb enesele tunnistada - see on väääga avara lõngaga väljaütlemine ning selle üle võib argumenteerida, isegi tülitseda kui tahtmine on... aga. Zen meistritel on üks koaan: kahe käe kokku löömisel tekib heli. milline heli on ühe käe plaksul?

alati on kohalolu, mis vaatleb, tajub, saab teadlikuks, teadvustab, sõnab, sildistab ...


ja veel, üks väga oluline tähendus läbi zen'i parima kohta:

Kui zen munk Banzan kõndis turul sattus ta juhuslikult kuulma ühte dialoogi pealt, mida pidasid lihunik ja tema klient.
"anna mulle parim tükk liha, mis sul on," küsis klient
"kõik minu poes on parim," vastas lihunik. "Sa ei leia siit ühtegi tükki liha, mis poleks parim"
Nende sõnade juures, 
zenmunk Bansan sai valgustuse.

(http://www.ashidakim.com/zenkoans/31everythingisbest.html)

lihtne tõdemus, kõik on parim - võimaldab eneses äratundmisele jõuda, et valikud ja kaalumine on ajaviide. Jumalikus loomes on kõik parim, ka lihuniku oma... (kuid see on vaid üks kiht selles koaanis)


pildi kodu ja muu materjal
Suurim saladus, mis vajab avamist ja mille avamise vajadust on vaja igas päevas harjutada kuni see ilmneb... sest - kes see püüab kõigest väest ... :D


tõsidus on hea, aga huumor veel parem, sest Kõige magnituud võib jalust rabada või kaelani mudasse virutada. Huumor on parim vahend tõsiste asjadega tegelemiseks.

Kristluse erakordne Saladus, see mille eest Jeesus risti löödi, et ta teate nõnda valjusti välja ütles, Piiblis on üheselt loetav:
Eks teie Seadusesse ole kirjutatud: Mina 

olen öelnud: Teie olete jumalad!?
“(Johannese 10:34–35) 

viidates:
Psalm 82:6 Mina küll ütlesin: Teie olete jumalad ja olete kõik Kõigekõrgema lapsed.
(I have said, You are gods; and all of you are children of the most High. 
 https://biblehub.com/psalms/82-6.htm King James 2000 Bible)

Ma usun, et igaühel on elus mitmeid seletamatuid imesid, milles ta on osaleja olnud. See on siis ühe looming, mitme looming... imed juhtuvad meie kutse peale, sest me oleme loojad, Looja Lapsed.
Sealt järgmine samm on Usk.... mida usud - kas kõik läheb hästi, kõik läheb pekki... Minu jumalikul väel kõik teostub just nii kui usun.


ülaltoodud pildi kese, punane täpp on see, kes on vaatleja, kes on kohal, kes kuuleb käe plaksu - Sina, Mina... see Mina, kes on Üks ja kelle pikendustes ja pikendustega me igapäevaselt koos oleme, armatseme, lobiseme, tülitseme ja palveldame.

toon religioonid ja filosoofiad kokku selleks, et rõhutada tõdemust, et nagu lilli valitakse maitse järgi nii on see ka kõige muuga... oluline on meeles pidada nagu on lille jaoks Algne kujunemiseks vajalik nii kasvavad ka kõik tarkused ühest samast alg-allikast.


leidsin niisuguse veebilehe, millelt saab üle vaadata kellegi teise, täiesti teisest maailmaotsast Jumaliku teadvuse sedastust, et Mina Olen Kõikne, kõikvõimas, kõikjalolev, igavene... st. igaüks meist.  ok, Jumal tundub Sõnana ebatavaline... aga laskem ennast sellega harjuda, lõppeks oleme ju Tema, keda pole võimalik nimetada, sest ilmneb kõiges ja kõigis ja seeläbi igavesest, igavesti ja igavene.
Everyone is God
ttp://www.iawwai.com/EveryoneIsGod.htm

Selle tõdemuse, valgustuse saamise järel algab teekond, mis on ühtaegu igavikuline, suur ja hõlmamatu ja kõikvõimalikkuses. see on ühtaegu nii lubadus kui ka möödapääsmatus. Küsimus on, et kui kaua soovin unelevas eneseunustuses roomata.

ja veel, niisugune tõdemus viib edasi Vaimu reaali, võime nimetada seda ka kvantreaalsuseks, milles praegu meile käsitamatused saavad seaduspära omadused.
niisugused tunded nagu rõõm, armastus, viha jne on ühtse JÕU erinevad aspektid, kvantfüüsika dünaamika mootorid... Armastuse energia nende seas on siinses kontiinumis ilmselt võimsaim mootor!

Vaadake, kõik me ümber kasub armastuse peal.

Armastuse õppetund saab alata kui olen eneses Jumaliku alge ära tundnud, Saanud eneses Jumalaks ja mõistnud, et kõik teised mu ümber on Tema väljendus nagu ma isegi.

Armastus  tunneb ja valgustab ka varjulisi... armastus võimaldab kannatusel täituda ja vabaneda, kannatus pole muud kui armastuse õppetund.

Carlos Castaneda koondatud don Juani Tolteegi õpetusi kirjeldavas raamatus "Eraldiolev Reaalsus" on niisugune mõte:


Peaksid nüüd teadma, et teadja elab tegutsemise läbi, mitte tegutsemisest mõeldes ega mõeldes sellest, mida ta mõtleb kui ta on tegutsemise lõpetanud. Teadja valib raja südamega ja järgib seda. Ja siis ta näeb ja teab.

Niisugusena teadja püüdleb, higistab ja ähib, ning kui teda vaadelda, on ta nagu iga tavaline inimene, välja arvatud see, et tema elu narrus on kontrolli all. Miski ei ole tähtsam kui mistahes muu ja teadja valib ükskõik missuguse toimingu ja viib selle täide, nagu oleks see talle tähtis… 

Ja siiski ta teab, et see ei ole tähtis, nii et kui ta on sooritanud oma teod, taandub ta rahus. Kas tema teod olid head või halvad, töötasid või mitte, ei ole mingil viisil tema mure…

(hea meeldetuletus ka mulle endale :D :D )

http://www.mandala.ee/raamatud/noiaraamatud )

Vali oma tee südamega

Kommentaarid